CHILLI CON CARNE

SUROVINY : 

1 kg jemne mletého mäsa ( ja používam hovädzí močing, alebo niečo menej suché - nie stehno )

5 cibúľ nakrájaných na jemno

1-2 konzervy čo najmenšj červenej fazule

kačacia masť ( samozrejme môžete použiť aj olej )

3 x veľká konzerva lúpaných paradajok v šťave

paradajková šťava cca 1 l ( alebo kvalitný paradajkový džús )

 KORENINY : soľ, čierne korenie, vegeta, chilli - veľa chilli - nebudem Vám písať koľko čoho, ale tento pokrm treba poriadne dochutiť

 

Tak poďme na to priatelia : Na masti do sklovita opečiem cibuľku, pridám mäsko a všetky koreniny. Dusím, dusím a dusím. Najprv mäsko pustí sťavu, a potom sa začne odparovať. Ja počkám až sa tekutina odparí. Následne pridám paradajky, 1/2 paradajkovej šťavy a fazuľu. Dusím na miernom ohni asi 2 hodiny. Často premiešavam, nakoľko sa to ĽÚBI pripaľovať. Ak si myslíte, že konzistencia je už taká ako si predstavujete, tak môžete začať mlsať. Ak nie ( ako väčšinou ja ) tak ešte dolejem zvyšnú paradajkovú šťavu a nech nám ohni cca 30 min. 

    POKIAĽ VÁM POKRM TROCHU VYCHLADNE, KĽUDNE SI POUMÝVAJTE ŠPORÁK, GARANTUJEM VÁM, ŽE BUDETE MAŤ ČO ROBIŤ ( viď obrázok ) .....TIE PARADAJKY SÚ PROSTE VŠADE, ALE VERTE MI, ŽE VÝSLEDOK STOJÍ ZA TO.....(-: