MORČACIE STEHNÁ na šalotke
SUROVINY
4 morčacie stehná - dolné
1/5 kg šalotiek
2 hlavičk cesnaku
maslo, olivový olej, slanina na kocky
dijonská horčica
soľ, korenie, drtená rasca, vegeta
vývar, čierne pivo
POSTUP :
Do pekáču ( niečo hlboké ) rozložím stehná, ktoré narežem minimálane 5 x každé. Potriem na hrubo dijonskou horčicou, posolím, okorením, pridám rascu, vegetu ( každý podľa svojej chuti ).
Pridám šalotku, cesnak - na polovicu prekrojené hlavičky, slaninku, maslo-olej a 2 dcl vývaru.
Poriadne zakryjem alobalom.
20 minút pečiem na 200 C, potom znížim teplotu na 160 C. Pečiem 2 hodiny ( počas tohto času podlievam vývarom - stále tam musí byť tekutina )
Odokryjem alobal, poriadne polejem mäsko šťavou. Pridám teplotu na 200 C, keď sa šťava zredukuju, podlejem pohárom čierneho piva. Nechám ešte 10 minút piecť.
Podávam so zemiakovou kašou, alebo domácim chlebíkom.