Prepeličky na citrónovej omáčke

 
 
SUROVINY : 
 
6-8 prepeličiek ( 3 prepeličky počítajte na 1 osobu )
2 x citrón
150 g masla
soľ, korenie, tymián, chilli
vývar
 
Prepeličky si nasolím, okorením, pridám chilli a bylinky. Opečiem do zlatista na masle. Preložím do zapekacej misy, alebo hlbšieho pekáča. 
Zalejem vývarom a prikryjem alobalom. Pečiem cca 30 min na 180 C. Odokryjem, pridám zvyšné maslo a pridám šťavu z citrónov. Pečiem odokryté na 220 C ešte asi 20 minút. Každú chvíľu ( min každých 5 minút ) polievam výpekom, ktorý sa za 20 minút posledného pečenia, naozaj výborne zredukuje. 
pečiem dozlatova. POZOR, aby Vám nevyschli. 
Musia byť šťavnaté, slankavé a slabúčko nakyslasté. 
 
Ja ich podávam s chrumkavou bagetkou a rukolovým šalátom.