BRIK

 
Tento fantastický recept mám od nášho priateľa CHERIFA.
 
SUROVINY : 
cesto na BRIK - je to presne ako ryžové placky, ale zo pšeničnej múky ( dnes už dostupné v obchodoch )
 
1. Mäskový BRIK
- mleté hovädzie mäsko podusené na cibuľke - soľ, korenie, vegeta, chilli, rasca
keď zmes vychladne pridám vajíčko, pridám nastrúhaný parmezán
 
2. Tuniakový BRIK
- tuniak v oleji, soľ, vegeta, mleté biele korenie, bambino, strúhaný eidam
všetko dôkladne premiešam
 
Cesto si rozložím. Do spodnej časti lyžicou naložím zmes. ( 1 polievková lyžica na 1 brik - cesto ). Zabalím do tvaru trojuholníku. 
 pokračujem až do trojuholníku 
alebo jednoducho urobím valčeky. 
 
Rozpálim si olej v panvici. Znížim teplotu, a vypražím briky. 
Podávam ešte horúce pokvapkané citrónom. Pripravím si na namáčanie kyslú smotanu zmiešanú s chilli pastou. Ja k tomu podávam ešte rukolový šalát. 
 
Recept je náročnejší, ale vynikajúci.