BRIK

Tento fantastický recept mám od nášho priateľa CHERIFA.
SUROVINY :
cesto na BRIK - je to presne ako ryžové placky, ale zo pšeničnej múky ( dnes už dostupné v obchodoch )
1. Mäskový BRIK
- mleté hovädzie mäsko podusené na cibuľke - soľ, korenie, vegeta, chilli, rasca
keď zmes vychladne pridám vajíčko, pridám nastrúhaný parmezán
2. Tuniakový BRIK
- tuniak v oleji, soľ, vegeta, mleté biele korenie, bambino, strúhaný eidam
všetko dôkladne premiešam
Cesto si rozložím. Do spodnej časti lyžicou naložím zmes. ( 1 polievková lyžica na 1 brik - cesto ). Zabalím do tvaru trojuholníku.


alebo jednoducho urobím valčeky.
Rozpálim si olej v panvici. Znížim teplotu, a vypražím briky.
Podávam ešte horúce pokvapkané citrónom. Pripravím si na namáčanie kyslú smotanu zmiešanú s chilli pastou. Ja k tomu podávam ešte rukolový šalát.
Recept je náročnejší, ale vynikajúci.