GRATINOVANÉ ZEMIAKY

SUROVINY : 
 
2 kg zemiakov nakrájaných na tenké plátky, ako chipsy ( najdôležitejší KROK )
soľ, biele mleté korenie, vegeta
500 ml sladká smotana
vajíčko
voda, maslo
 
POSTUP :
 
Urobím si najprv zálievku : 500 ml smotany + 200 ml vody + soľ, vegeta, 1 vajíčko, korenie...( okoštujem, musí to byť dostatočne slané )
1/5 Zemiakov poukladám do zapekacej vymastenej ( maslom ) zapekacej misy. Zalejem časťou zálievky. Poriadne premiešam. Opakujem až všetko poukladám do misy. Poslednú vrstvu poukladám rovnomerne, aby boli jednotlivé plátky poukladané jedným smerom.
Na vrch poukladám malé kúsky masla. 
 
Dám piecť pod alobal na hodinu na 160 C. Následne odokryjem a pečiem na 200 C ďalších 10 minút. Nechám odpočinúť 10 minút a podávam.
 

Tvorba web stránok zdarma Webnode