DOMÁCE LIEVANCE
SUROVINY :
250 g hladkej múky
2 vajíčka
1 x prášok do pečiva
1 dcl sódy
vanilkový cukor
cca 200 ml mlieka
POSTUP : v mise zmiešaj metličkou všetky suroviny, ak je cesto veľmi husté pridám kvapku mlieka, v opačnom prípade, pridám múku. Nechám odpočinúť 10 minút. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky.
Rozohrejem ( nie veľmi ) teflónovú panvicu - bez oleja, masla, masti. SUCHÚ. Polievkovou lyžicou robím malé kopčeky, ktoré sa samé rozlejú na potrebnú placku. Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky, otočím na druhú stranu - nechám ešte piecť cca 20 sekúnd. A je to.
( VARIANTA BANÁN - pred tým ako sa začnú na ešte neopečenej strane robiť bublinky, položím plátok banánu do stredu lievanca, a otočím - zapečiem )
Ja ich podávam s veľkou kopou čerstvého ovocia, domácou šľahačkou a GRANKOM - VŽDY V NEDEĽU NA RAŇAJKY....(-: