DOMÁCE LIEVANCE

 

 

SUROVINY : 

250 g hladkej múky

2 vajíčka

1 x prášok do pečiva

1 dcl sódy

vanilkový cukor

cca 200 ml mlieka 

 

POSTUP : v mise zmiešaj metličkou všetky suroviny, ak je cesto veľmi husté pridám kvapku mlieka, v opačnom prípade, pridám múku. Nechám odpočinúť 10 minút. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky. 

Rozohrejem ( nie veľmi )  teflónovú panvicu -  bez oleja, masla, masti. SUCHÚ. Polievkovou lyžicou robím malé kopčeky, ktoré sa samé rozlejú na potrebnú placku. Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky, otočím na druhú stranu - nechám ešte piecť cca 20 sekúnd. A je to.

 

( VARIANTA BANÁN - pred tým ako sa začnú na ešte neopečenej strane robiť bublinky, položím plátok banánu do stredu lievanca, a otočím - zapečiem )

Ja ich podávam s veľkou kopou čerstvého ovocia, domácou šľahačkou a GRANKOM - VŽDY V NEDEĽU NA RAŇAJKY....(-:

 

 


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode