Veľkonočné recepty
PLNENÉ VAJÍČKA ( ktorých je vždy, ale vždy málo )
SUROVINY :
30 vajíčok uvarených na tvrdo
väčšia konzerva tuniaka
500 - 750ml tatárskej omáčky
kapary, kyslé uhorky
3 druhy papriky ( zelená, červená, žltá - resp. aké máte k dispozícii )
2 x bambino
mladá cibuľka, alebo šalotka
worchester
Varené vajíčka uvarené na tvrdo rozkrojím na polovicu. Žĺtka si odložím bokom. Stačí z 10. vajec. Ku žĺtkam pridám tuniak, bambino, soľ, korenie.
Túto zmes poriadne vymiešam do hladka. Pomocou malej lyžičky urobím kôpky späť do bielkov. Pekne si to poukladám do hlbšej misy.
Tatársku omáčku zmiešam s : nadrobno nakrájanými paprikami, kaparami a kyslými uhorkami. Naozaj veľmi drobučké kúsky. Pridám worchester.
Celé premiešam a rovnomerne zalejem vajíčka. Musia byť úplne zaliate omáčkou, aby Vám nevykukovali žĺtka.
Vhodné na raňajky aj ako predjedlo.